Craze / Catpeople

Tanssikoulun opettajat ovat:

Kuva1

Elina Turpeinen

Olen Elina Turpeinen, elokuusta 2014 alkaen Cat People tanssikoulun uusi johtaja.

Taustani juontaa Joensuusta Cat Peoplen ja Pohjois-Karjalan Tanssiopiston riveistä monien mutkien kautta tähän päivään. Ammatillinen pätevöitymiseni alkoi 2004, kun valmistuin tanssinohjaajaksi Itä-Suomen liikuntaopistosta. Seuraava etappi oli Kuopio, josta valmistuin Kuopion Musiikki- ja Tanssiakatemiasta vuonna 2009 tanssikasvattajaksi pääaineena nyky-ja jazztanssi. Valmistumiseni jälkeen olen kartuttanut osaamistani mm. tekemällä klassisen baletin erikoistumisopinnot Kuopiossa sekä opiskelemalla Limon-teknikkaa sekä Simonson-tekniikkaa sekä New Yorkissa että Itävallassa. Vietin kesällä 2014 kuukauden New Yorkissa treenaten sekä jazz- että nykytanssia ja anatomisen kehonhuollon menetelmiä. Maailmalla oppii paljon ja on ilo saada jakaa se tieto täällä kotona omassa koulussa. Minulla on ollut onni myös saada esiintyä tanssijana maailmalla, viimeisimpänä kokemuksena Kiina ja Shanghain kansainvälinen taidefestivaali lokakuussa 2014.

Olen toiminut kuluneena 15 vuotena tanssinopettajana useissa tanssikouluissa sekä Pohjois-Karjalassa että ympäröivissä maakunnissa, ja kerännyt monipuolisen kokemuksen eri lajeista ja eri kouluista. Olen työskennellyt Kuopio Tanssii ja Soi-festivaalilla nykytanssin opettajana sekä opettanut tanssipedagogiikkaa useana vuonna Pohjois-Karjalan avoimessa kesäyliopistossa. Opettajan urani vei minut lopulta myös johtotehtäviin ja siten aloitin Kuopion Tanssistudion johtajana vuodesta 2012 alkaen. Syksyllä 2014 sain päätökseen myös opinnot Jyväskylän rehtori-instituutissa, jossa opiskelin opetusalan hallintoa ja johtamista. Näiden opintojen myötä koen saaneeni paljon uutta ytyä työhöni sekä Kuopiossa että Joensuussa.

Mutta tanssi, oppilas ja se hetki kun oivallus syntyy on minulle arvokkainta tässä työssä. Kyky jakaa elämyksiä ja saada ihmiset mukaan tähän hienoon lajiin on paras palkinto, jonka voi työstä saada.

Pyrin tekemään tunneistani monipuolisia, jotta ne kehittäisivät oppilaan tanssitaitoja useasta eri näkökulmasta. Haluan korostaa opetuksessani tanssin ilmaisullista puolta sekä teknisiä taitoja liikkeen pohjana. Kannustan oppilaitani pitkäjänteiseen harjoitteluun sekä itsenäiseen työskentelyyn tuntien ulkopuolella.Minulle tanssi on aina elämys, mutta myös elämäntapa. Toivon voivani siirtää hitusen omasta inspiraatiostani oppilaisiini ja antaa luovuudelle ja lahjakkuudelle mahdollisuuden kukoistaa.

Opettajan sähköpostiosoite: elina@catpeopleshowtanssijat.fi

Kuva1

Anna Kiuru-Koski

Olen aloittanut tanssiharrastukseni virallisesti vuonna 1995, kun isä vei minut balettitunnille silloiseen Pohjois-Karjalan Tanssiopistoon. Tajusin melko pian, että minua kiinnostavat myös muut lajit ja pian huomasin harrastavani jazzia, nykytanssia, hip hoppia ja showtanssia. Kymmenen vuotta vierähti tanssisaleissa hikoillessa, mutten vielä silloin ymmärtänyt, että tanssista voisi tulla minulle ammatti.

Kun opiskelin jo yliopistossa kieltenopettajaksi, tanssinopettajani Elina Turpeinen rohkaisi minua hakeutumaan tanssialalle. Yhtäkkiä ymmärsin, että tanssinkipinä oli saanut minussa todella vallan ja hain tanssinopettajakoulutukseen Kuopioon. Opintojen parissa rakkaus tanssiin syveni entisestään, mutta päätin tehdä myös loppuun sen, minkä aloitin. Valmistuin filosofian maisteriksi Itä-Suomen yliopistosta vuonna 2010 ja tanssinopettajaksi Savonia ammattikorkeakoulusta vuonna 2013.

Olen opettanut tanssia vuodesta 2006 pääosin Joensuussa. Opettajana olen innostava, kannustava ja rohkaiseva. Haluan, että jokainen voi tulla tanssitunneille sellaisena kuin on. Korostan opetuksessani sitä, ettei tanssiharrastuksessa kyse ole pelkästään siitä, että osaa mallintaa kehollaan siistejä liikkeitä opettajan perässä, vaan, että opettajan ohjauksessa jokainen voi löytää itsestään oman tyylin liikkua ja tavan ilmaista itseään. Nähdään tanssitunneilla!

Opettajan sähköpostiosoite: anna@catpeopleshowtanssijat.fi

Kuva1

Tiia Turunen

Pop-dance tunneilla sekoitellaan eri tanssityylejä ja nautitaan musiikista. Tunneilla vaalitaan naisellisuutta, esiintymistä ja tanssinriemua. Erityisesti haluan, että tunneillani kaikilla on hyvä olla, kannustetaan toinen toistamme ja pidetään yllä rentoa ilmapiiriä. Tunneillani hiki virtaa hauskuuden keskellä!

Olen ollut mukana Cat Peoplen tanssiryhmässä vuodesta 2007 ja opettamisen aloitin vuonna 2009.

Toivotan kaikki lämpimästi tervetulleiksi tunneilleni maanantaisin. Nähdään tunneilla!

Opettajan sähköpostiosoite: tiiatur@gmail.com

Kuva1

Jessica Koskinen

Iloinen tervehdys kaikille!

Minun tunneillani tutustutaan musiikkivideoiden ihmeelliseen maailmaan ja tanssitaan mukaansa tempaaviin rytmeihin eri tanssityylejä sekoittaen.

Tanssin pariin eksyin jo pikkutyttönä, jonka jälkeen olen ehtinyt kokeilla vuosien aikana eri tanssityylejä laidasta laitaan. Omilla tunneillani tykkäänkin sekoitella ja leikitellä erilaisilla tyyleillä. Videodance-tunneilta ei hikeä ja naurua puutu!

Nähdään tunneilla, tervetuloa! :)

Opettajan sähköpostiosoite: jessica.koskinen@gmail.com

Kuva1

Tiina Hiekkala

Olen valmistunut vuonna 2010 Savonia Ammattikorkeakoulusta Tanssinopettajaksi pääaineina nyky-, jazz-, ja lastentanssi. Esiintymiskokemusta on karttunut pitkin matkaa mm. showtanssiryhmän jäsenenä ja tanssikatselmuksista. Olen opettanut vuodesta 2006 alkaen mm. jazz-, show-, nyky-, lastentanssia ja balettia Pohjois-Savon sekä Pohjois-Karjalan alueilla.

Opettajana olen kannustava, monipuolinen osaaja ja hetkessä eläjä, opetuksessani painotan luovuutta, tanssitekniikkaa, heittäytymistä, ryhmäkemiaa ja hyvää fiilistä. Tervetuloa mukaan tunneille!

Opettajan sähköpostiosoite: tiina@catpeopleshowtanssijat.fi

Kuva1

Janni-Mari Muikku

Tanssin harrastaminen alkoi minulla satubaletista ja jatkui Riihimäen ja Hyvinkään Dance Artilla. 12-vuotiaana pääsin tanssikoulun koulutusryhmään ja junnuvuodet kuluivatkin treenatessa, esiintyessä ja kisakokemusta kartuttaessa niin valtakunnallisissa kuin SM-kisoissa. Sain hyvin vakaan pohjan tanssin parissa työskentelylle sekä opettajaesikuvani ovat nimenomaan junnuvuoteni tanssinopettajia.

Joensuuhun päädyin päästessäni opiskelemaan luokanopettajaksi syksyllä 2012. Cat People tanssikoululla olen toiminut showtanssiopettajana vuodesta 2015 ja opetan pääasiassa showtanssin alkeisryhmiä. Lasten ja nuorten kasvattajana olen ääripositiivinen, kannustava ja etenkin läsnäoleva. Lapset ja nuoret kaipaavat hyväksyntää ja turvaa pystyäkseen kukoistamaan, ja se nimenomaan on oma tavoitteeni jokaisen oppilaan kohdalla. Vaadin oppilailtani tunneilla paljon, mutta samalla pyrin antamaan itsestäni aina 110 %.

Tanssitaustani pohjautuu showtanssiin, nykytanssiin ja balettiin. Se näkyy tunneilla tekniikkaharjoituksina sekä pyrkimyksenä päästä tekniikan kautta vahvaan ilmaisuun. Kannustan oppilaita aina ottamaan lisää tunteja oman kiinnostuksensa mukaan ja treenaamaan lajia monipuolisesti. Elokuvamusiikki, suomalainen pop sekä KPOP soivat tunneillani poikkeuksetta.

Pääsin koreografina ensimmäistä kertaa osallistumaan videokarsintojen kautta keväällä 2018 Kajaani Tanssii -tapahtumaan. Teokseni "Kiire on hirviö, ei lemmikki." omalle showkids alkeisjatkolle on ensimmäinen kisakoreografiani ja tanssitaiteen tekijänä olen kokeileva ja vasta kasvuni alussa. Haastan itseäni sekä oppilaita tanssin tekijöinä pyrkimään pois omalta mukavuusalueeltaan. Rohkeasti tekeminen ja esiintyminen ovat iso osa omaa koreografista työtäni tällä hetkellä.

Tanssikoulu ja tanssinopettajat ovat olleet oman kasvuni punainen lanka, joten en voi kuin lämpimästi suositella harrastusta. Cat People tanssikoulu on täynnä ammattitaitoisia ja intohimoisia tanssinopettajia, ja olen ylpeä ja kiitollinen kuuluessani osaksi tätä porukkaa.

Opettajan sähköpostiosoite: jannimarimuikku@gmail.com

Kuva1

Kalle Pulkkinen

Kalle Pulkkinen on joensuulainen tanssija, esiintyjä ja erityisopettaja. Kiinnostuksen kohteena nykytanssin opettamisessa Kallella on oman kehon liikemahdollisuudet sekä sen tutkiminen, kuinka voi houkutella kehon liikkeelle, milloin tanssi alkaa ja mikä on tanssin kokemus. Esiintyjänä Kalle on toiminut yli 10 vuoden ajan tanssijana, näyttelijänä tai koreografina mm. Joensuun kaupunginteatterissa ja Cat People Tanssiryhmässä. Tanssia Kalle on opiskellut Cat People tanssiryhmän lisäksi Pohjois-Karjalan Tanssiopistolla, USA:ssa Ohio Northern Universityssä sekä Teatterikorkeakoulussa Helsingissä. Kalle opettaa nykytanssin jatkotasoa aikuisille.

Kuva1

Elisa Rezende

Elisa aloittaa Cat People tanssikoulussa Pilates-ohjaajana syksyllä 2018. Hän on taustaltaan fysioterapeutti sekä Pilates-ohjaaja ja on työskennellyt ohjaustehtävissä niin Suomessa kuin ulkomailla. Elisa opettaa sekä Reformer-laitepilatesta että mattopilatesta.

Kuva1

Aleksi Esala

Olen elänyt suurimman osan elämästäni Lappeenrannassa, ja aloitin 9-vuotiaana breikkaamaan nykyisessä Lappeenrannan tanssiopistossa. Breikkiä olen opettanut aiemmin Lappeenrannan kaupungilla ja Lappeenrannan tanssiopistolla. Joensuuhun muutin saatuani opiskelupaikan sairaanhoitajana.

Olen osallistunut laajasti moniin kilpailuihin, joista mieleenpainuvin voitto oli Oulun katutansseissa 3vs3 battlessa. Lisäksi olen aktiivinen Street Culture Club ry:n jäsen. Yhdistyksen pyrkimys on kehittää ja ylläpitää Hip-Hoppia ja katukulttuuria.

Pyrin tunneillani perehtymään breakingiin laajasti. Tunneilla käymme läpi breikin historiaa, musiikin kuuntelua ja siihen tanssimista ja tietenkin itse breakingiä. Breaking on haastava laji ja sitä pitää harjoitella myös itsenäisesti. Voin kuitenkin taata, että tämä laji antaa sitä enemmän takaisin, mitä enemmän sen eteen jaksaa nähdä vaivaa.

Videolta voit saada pientä esimakua siitä, mitä tunneilla on luvassa.

Tästä linkistä

Opettajan sähköpostiosoite: aleksi.esala@gmail.com

Valokuvan kuvaaja: Anssi Saviluoto

Kuva1

Linda Moorrees

Katutanssilajit, etenkin Hip Hop ja House ovat minun juttuni! Olen tanssinut katutansseja päälle 14 vuotta.

Kehitän itseäni jatkuvasti harjoittelemalla freestylea, eli improvisoitua tanssia sekä käymällä huippu-ammattilaisten workshopeilla. Lisäksi osallistun aktiivisesti erilaisiin katutanssitapahtumiin eri puolella Suomea ja järjestän itse niitä Itä-Suomen katutanssiyhdistyksen hallituksen jäsenenä.

Odotan tanssitunneilta iloa ja innostuneita oppilaita. Tavoitteenani on saada oppilaat nauttimaan tanssista, tutustuttaa katutanssien kulttuuriin ja tekniikkaan sekä rohkaista heitä käyttämään taitojaan myös salin ulkopuolella erilaisissa tapahtumissa, kuten jameissa ja tanssibattleissa!

Opettajan sähköpostiosoite: moorrees.linda@gmail.com

© 2012 Craze / Catpeople