Craze / Catpeople

Tiiviskurssit

24.3. Nykytanssi-workshop 120min opettajana Kalle Pulkkinen

Kalle Pulkkinen on joensuulainen tanssija, esiintyjä ja erityisopettaja. Kiinnostuksen kohteena nykytanssin opettamisessa Kallella on oman kehon liikemahdollisuudet sekä sen tutkiminen, kuinka voi houkutella kehon liikkeelle, milloin tanssi alkaa ja mikä on tanssin kokemus. Esiintyjänä Kalle on toiminut yli 10 vuoden ajan tanssijana, näyttelijänä tai koreografina mm. Joensuun kaupunginteatterissa ja Cat People Tanssiryhmässä. Tanssia Kalle on opiskellut Cat People tanssiryhmän lisäksi Pohjois-Karjalan Tanssiopistolla, USA:ssa Ohio Northern Universityssä sekä Teatterikorkeakoulussa Helsingissä.

klo 14.00-16.00

Nykytanssi-workshop

Opettajana Kalle Pulkkinen

Kurssin hinta 20€

Kallen kurssilla virittäydytään kokonaisvaltaista kehonhallintaa ja koordinaatiota kehittävillä liiketehtävillä ja tanssisarjoila. Teemoja tutkitaan oman kehon painon avulla ja poikki lattian tehtävillä harjoitteilla. Koreografiaa lähestytään oman kehon liikkestä lähtöisin olevien, ohjattujen improharjoitteiden kautta. Koreografiassa yhdistyvät kehon monipuoliset liikemahdollisuudet tilassa ja eri tasoissa, sekä ohjattu improvisaatio.

Kurssi on suunnattu jo aiemmin tanssineille harrastajille.

Ilmoittaudu tästä Kallen kurssille

25.3. Eeva Rantalan tiiviskurssit

Eeva Rantala on Espoosta lähtöisin oleva tanssija, tanssin opettaja ja pian valmis ravitsemusterapeutti. Hän sai tanssijan koulutuksensa Teatterikorkeakoulun tanssitaiteen laitoksella vuosina 2006–2011, jonka jälkeen työskenteli freelance tanssijana pääkaupunkiseudulla vuodet 2011–2013. Vuodesta 2013 Eeva on asunut Kuopiossa, jossa opettaa tanssia Kuopion Tanssistudiolla ja opiskelee ravitsemustiedettä Itä-Suomen yliopistossa. Tanssin ohella jooga on Eevan sydäntä lähellä oleva laji, joka on kulkenut matkassa vuodesta 2004 ja vaikuttaa hänen tanssijuutensa ja opetuksensa taustalla.

Liikkuvuutta tanssijoille su 25.3. klo 13.00–14.30 (hinta 15€)

Tunnilla lähestytään liikkuvuusharjoittelua joogan perusharjoitteiden kautta, Pilateksen oppeja apuna käyttäen. Linjataan liikkeet huolella ja keskitytään suunta- ja vastasuunta- sekä voima- ja vastavoima-ajatteluun. Kehoa vahvistavia, pidentäviä ja tasapainottavia sekä mieltä rauhoittavia harjoitteita voi säädellä oman kehon liikkuvuuden mukaan. Harjoitteet on myös helppo ottaa osaksi omaa lämmittely- tai palautumisrutiinia.

Jokakehon huoltohetki su 25.3. klo 14.30–16.00 (hinta 15€)

Kyseessä on kehonhuoltotunti, jossa tutustutaan kehoa palauttavaan ja oloa parantavaan työskentelyyn. Tunti on suunnattu kaikenlaisille työelämän ja arjen kiireen rasittamille kehoille. Tunnilla hengitetään ja hengähdetään, rentoutetaan ja avataan kehoa lempeästi yksinkertaisilla perusharjoitteilla, joita voidaan soveltaa erilaisille kehoille sopiviksi.

Nykytanssi jatko aikuiset su 25.3. klo 16.15-17.45 (hinta 15€)

Tällä jatkotason nykytunnilla nautitaan laajasta, hengittävästä ja virtaavasta liikkeestä. Tanssi ja tanssillisuus ovat läsnä heti alkulämmittelyistä lähtien. Tunnilla emme tee erillisiä tekniikkaharjoitteita, vaan keskitymme liikkuvien tanssisarjojen työstämiseen ja liikkeen kuljetukseen. Tunnin tekniset ja koreografiset haasteet on upotettu tanssisarjojen lomaan.

Ilmoittaudu tästä Eevan kurssille

 

7-8.4.2018 Contemporary-jazz workshop

Opettajana Matti Timonen

Matti on helsinkiläistynyt tanssinopettaja (AMK). Hänen juurensa on Joensuussa ja Pohjois-Karjalassa. Matti on aloittanut tanssin harrastamisen 8-vuotiaana ja käynyt Kuopion Yhteiskoulun Musiikkilukion tanssilinjan ja opiskellut tanssinopettajaksi Oulun seudun ammattikorkeakoulussa,josta hän on valmistunut vuonna 2012. Valmistumisen jälkeen Matti on opettanut show ja nykytanssia Oulussa, Kuopiossa, Joensuussa, Helsingissä, Keravalla, Lahdessa, Tampereella ja Hyvinkäällä. Matille rakkaimpia lajeja on showtanssi ja nykytanssi. Matti tykkää yhdistellä näitä kahta lajia ja hänen opetuksessaan yhdistyykin fyysisyys, energisyys, voima ja teknisyys.

Opettajana Matti on energinen ja positiivinen tsemppaaja. Hän haluaa tuottaa oppilaille onnistumisen kokemuksia ja että tunneilla vallitsee molemminpuolinen vuorovaikutus sekä rento ilmapiiri.

Alkeisjatko-keskitaso, la ja su klo 12.00-13.30
Keskijatko-jatko, la ja su klo 13.30-15.00

Tunti koostuu alkulämmittelystä, poikkilattian tehtävistä harjoitteista ja tanssisarjoista.

Kurssilla tehdään nykytanssille ja jazztanssille tyypillistä liikekieltä ja niitä yhdistelemällä saadaan meneviä sarjoja. Sarjat ja harjoitteet ovat fyysisiä ja vauhdikkaita. Lattiatyöskentely kuuluu olennaisena osana kurssinsisältöön. Tanssiteknisiä asioita (esim. hypyt, piruetit yms.) harjoitellaan liikkuvien sarjojen avulla.

Kurssin hinta 35€

Ilmoittaudu tästä Matin kurssille

15.4.2018 Showtanssi-workshop

Opettajana Jere Jääskeläinen

Jere Jääskeläinen (Tanssinopettaja AMK) on syntyjään joensuulainen tanssin moniosaaja. Nykyään Helsingissä asuva Jere työskentelee tanssinopettajana, tanssijana ja koreografina. Hänen teoksiaan on nähty ja palkittu ympäri Suomen eri koreografiakatselmuksissa ja kilpailuissa SM-tasolla. Jere on palkittu useaan otteeseen myös tanssijana. Hänet on nähty niin joensuulaisilla keikkalavoilla kuin myös tanssimassa kansallisissa televisiolähetyksissä.

Jere opettaa päälajinaan show- ja jazztanssia. Hänen materiaaliansa pohjautuu jazzanssin tekniikkaan, joka on saanut vaikutteita nykytanssista, street-lajeista sekä klassisesta baletista. Opettajana Jere on määrätietoinen ja kannustava. Hän korostaa oppilaan omaa vastuuta oppijana ja haluaa mahdollistaa jokaiselle henkilökohtaisia oivalluksen hetkiä.

Su klo 10-11.30

Showtanssi workshop 9-12 vuotiaille harrastajille:

Alkutunnista lämmitellään keho tanssivalmiuteen vauhdikkailla showtanssisarjoilla! Lisäksi harjoitellaan salin poikki liikkuvia askelsarjoja, joissa treenataan rytmiikkaa, tilassa etenemistä ja valmistaudutaan koreografiaan. Tunnin loppupuolella nivotaan alkutunnilla opittuja palasia yhteen showtanssikoreografiassa. Tunti sopii tanssia 1-2 vuotta harrastaneille. 

Su klo 12.00-13.30

Commercial jazz 15+ keski- ja jatkotason oppilaille 

Tunnilla lämmitellään yksinkertaisilla tanssisarjoilla ja tehdään salissa liikkuvia harjoitteita, joissa korostetaan omaa tyyliä tulkita musiikkia ja toteuttaa liikettä. Lisäksi harjoitellaan koreografiaa, jossa yhdistellään street-, show- ja jazztanssin elementtejä pop-musiikkiin. Tunnille on hyvä ottaa mukaan tanssilenkkarit.

Su klo 14.00-15.30

Showjazz/Showtanssi workshop aikuisille:

Tunti alkaa perusteellisella lämmittelyllä, jossa käydään läpi keho päälaesta varpaanpäihin. Jazztanssin tekniikkaa hyödynnetään erilaisissa yksinkertaisissa lämmittelysarjoissa, joista löytyy myös tanssiteknistä haastetta sitä kaipaaville. Koordinaatio, kehon osien erittely ja nivelten pehmeä liike ovat lämmittelyn avainsanoja. Lämmittelyn jälkeen tehdään tilassa liikkuvia harjoitteita, joissa päästään vauhtiin pyörimällä ja ponnistamalla! Koreografia osuudessa harjoitellaan showtanssikoreografiaa, jossa pääset heittäytymään tanssin vietäväksi sekä testaamaan tunnilla opittuja teemoja.

Hinta 20€/kurssi

Ilmoittaudu tästä Jeren kurssille

 

© 2012 Craze / Catpeople