Craze / Catpeople

Tuntikuvaukset Cat People Tanssikoulu

Tanssistartti show/street

Tanssistartti tunnit soveltuvat kaikille, jotka haluavat aloittaa tanssin harrastamisen tai ovat harrastaneet vain vähän aikaa . Tuntien tavoite on tutustuttaa oppilaat sekä showtanssin ja hiphopin peruselementteihin ja päästä vauhdikkaasti liikkeelle tanssin keinoin. Tanssistartti-tunteja opettavat koulussamme tanssin opettamisen ammattilaiset, jotka huolehtivat oppilaiden viihtyvyydestä ja turvallisuudesta sekä auttavat mukavaan harrastuksen alkuun vaikka vähän jännittäisikin.

Pop

Vauhtia ja energiaa täynnä oleva tanssitunti, jolla pääset hikoilemaan erilaisten koreografioiden siivittämänä. Tunneilla pääset tutustumaan sekä showtanssin että hiphop-tanssin tekniikoihin. Monipuoliset tuntisarjat ja musiikit mahdollistavat esiintymisen ja eläytymisen harjoittelua. Tunnit koostuvat lämmittelyistä, lihaskuntoharjoitteista, venyttelyistä, läpilattian tehtävistä askelsarjoista ja koreografioista. Unohtamatta koordinaatio- ja tekniikka harjoituksia sekä temppuja. Tunneilla pidetään hauskaa, opitaan uutta ja treenataan kovaa. Saat itsevarmuutta ja rohkeutta sekä luottamusta omaan tekemiseen ja tyyliisi tanssia.  Pop-tunnit soveltuvat yli 12-vuotiaille.

Videodance

Tunti pohjatuu musiikkivideo-koreografioihin ja niistä tehtyihin variaatioihin. Tunti sisältää tanssitunnin peruselementit lämmittelyineen ja lihaskunto-osioineen, mutta koreografinen materiaali koostetaan ajankohtaisista musiikkivideoista. Tunti soveltuu yli 12-vuotiaille harrastajille, joilla on jo vähintään 3 vuotta tanssiharrastustaustaa.

Show

Showtanssi on monipuolinen tanssilaji, jonka peruselementtejä ovat piruetit, hypyt, akrobaattiset liikkeet sekä tietysti esiintyminen. Se pohjautuu nyky- ja jazztanssin tekniikoihin ja musikaaliteatteriin. Tunneilla tanssitaan ja kuunnellaan monipuolisesti erilaisia musiikkeja ja opetellaan laajasti eri liikelaatuja. Tunnit koostuvat koko kehon alkulämmittelystä, tekniikka-sarjoista, tilassa liikkuvista askelsarjoista sekä tanssillisesta koreografiasta. Vauhtia, energiaa ja keskittymistä! Tutustutaan myös oman kehon venyvyyteen ja liikkuvuuteen syventäen sitä. Esiintyminen ja rooliin eläytyminen on olennainen osa lajia joten Showtanssi-ryhmät esiintyvät tanssikoulun näytöksissä sekä muissa tilaisuuksissa. 

Nykytanssi

Nykytanssin peruselementtejä ovat luonnollinen liike, oman kehon tietoisuus, improvisaatio sekä tanssitekniikka. Se pohjautuu baletin ja modernin tanssin tekniikoihin mutta on opettajansa näköinen. Tunnit koostuvat koko kehon alkulämmittelystä, tekniikka-sarjoista, tilassa liikkuvista askelsarjoista, lattia-tekniikasta sekä tanssillisesta koreografiasta. Tunneilla korostetaan liikelaatuja ja liikkeiden sitomista toisiinsa, oman kehon tuottamaa liikettä sekä käytetään monipuolista musiikkia luomaan tunnelmaa ja vaihtelua hitaasta nopeaan tai sitkeästä aksentoituun liikkeeseen. Nykytanssi-ryhmät esiintyvät tanssikoulun näytöksissä sekä muissa tilaisuuksissa.

Tanssiklinikka

Tanssiklinikka on työpaja-tyyppinen tunti, jossa käsitellään erilaisia tanssitekniikan osa-alueita anatomian, kehotietoisuuden ja suoritustekniikan näkökulmista. Tunnin tavoite on antaa oppilaille työkaluja oman henkilökohtaisen tanssitekniikan itsenäiseen kehittämiseen niin oma-aloitteisen työskentelyn kuin tanssituntityöskentelyn kautta. Tunti on tutkimusmatka, jossa ratkotaan ongelmia ja löydetään uutta osaamista omasta kehosta. Käsiteltäviä osa-alueita ovat mm. tasapaino, aukikierto, lapatuki, kehonhallinta, piruettitekniikka ja hyppytekniikka.
Tunti soveltuu yli 11v. tanssinharrastajille.

Kehonhuolto

Kehonhuoltotunti on kehon ja mielen hengähdyshetki, jossa venytetään ja avataan kehon liikeratoja erilaisten lihaksiin ja lihaskalvoihin kohdistuvin harjoittein. Tunnin pyrkimys on lisätä kehotietoisuutta, parantaa venyvyyttä ja avata tukkeutuneita liikeratoja. Harjoitteet ovat lempeitä ja soveltuvat kaikille, niin rasittuneille tanssikehoille kuin raskaan työn raatajille.

Jazz aikuiset keskitaso

Tunnin tavoite on liikkua ja nauttia jazzmusiikista ja perinteisestä jazztanssin liikekielestä. Tunti koostuu lämmittelystä, keskilattiatekniikasta, poikki lattian harjoitteista sekä vaihtuvista koreografioista. Tunti soveltuu aikuisharrastajille joilla on aiempaa kokemusta tanssista ja mahdollisesti pidempi tauko harrastuksessa. Tunnin sisältö muotoillaan läsnäolijoille sopivaksi siten, että kaikki viihtyvät ja pääsevät heittäytymään jazztanssin ihanaan maailmaan.

Nykytanssi alkeet aikuiset

Nykytanssin alkeistunti rakentuu painovoimaa, tilankäyttöä ja luonnollista liikkumista sisältävistä elementeistä. Nykytanssitunnin peruselementtejä ovat kehoa lempeästi avaavat rullaussarjat, lattialla tehtävät kehonosien hahmotus ja rentoutusharjoitteet, arkipäivän perusaskeleita hyödyntävät poikki lattian liikkuvat askellukset sekä kehoa vahvistavat ja avaavat harjoitteet. Tunnilla käytettävä musiikki on olennainen osa liikkumisen inspiraatiota ja laatua ja se tukee liikkeeseen heittäytymistä. Tunnin tavoite on löytää jokaisen meidän kehossamme piilevä tanssi ja nauttia liikkumisesta musiikin tahtiin.

Dancekids

Dance-tunneilla tutustutaan tanssiin monipuolisesti eri lajien kautta. Tunneilla kokeillaan mm. show-, nyky- ja street-tanssia, joten myös tunneilla käytettävä musiikki on monipuolista. Tunnit koostuvat vauhdikkaasta alkulämmittelystä, tanssitekniikan alkeista, akrobatian alkeista ja tanssillisesta koreografiasta, unohtamatta hauskoja tanssipelejä ja lasten omia tansseja! Lopputunnista venytellään ja rentoudutaan. Esiintymistä harjoitellaan osallistumalla tanssikoulun näytöksiin.

Lastentanssi

Lastentanssi on tutustumista omaan kehoon, ryhmässä toimimista ja lapsen omaa luovuutta! Opetellaan tanssimaan ja kuuntelemaan erilaisia musiikkeja ja rytmiä, leikitään, loruillaan ja liikutaan! Tunnit koostuvat opettajan antamista liikkeistä ja tavoitteista sekä lapsen omista tansseista ja liikkeistä. Opetellaan myös akrobatian alkeita, kuvioissa liikkumista, suuntia, hyppyjä ja pyörähdyksiä. Avuksi voidaan ottaa myös vaikka huivit ja lähteä niiden innoittamina tanssiseikkailulle! Lopputunnista venytellään ja rentoudutaan. Lastentanssi-ryhmät esiintyvät tanssikoulun näytöksissä, mutta esiintyminen on vapaaehtoista.

© 2012 Craze / Catpeople